Marjolein Bolleman

veelgestelde vragen aan studio bolletje.

Veelgestelde vragen

Waar gaan we foto's maken?

Zowel voor bruidsreportages als loveshoots spreek ik met jullie van te voren een locatie af. In het mooie Zeeland zijn genoeg leuke plekjes te vinden. Juist de eenvoudigere plaatsen (bos, strand enz) of een verlaten pand of schuur zijn meestal al genoeg.
Het gaat tenslotte om jullie, niet om de locatie.
Wil je ook 's ochtends foto's laten maken van het aankleden? Zorg dan voor een lichte, opgeruimde ruimte waar je in alle rust foto's kunt maken. Leg al je accessoires (schoenen, sieraden enz) klaar zodat ook daar foto's van gemaakt kunnen worden.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Loveshoot

Voor een loveshoot trek ik 1,5 uur uit. Zo is het mogelijk om wat verschillende locaties te kiezen en/of van kleding te wisselen.

Bruidsfotografie

Een fotosessie tijdens jullie bruiloft neemt ongeveer 1,5 uur in beslag, afhankelijk van de locatie. Hierbij neem ik graag de tijd en rust die nodig is voor het juiste resultaat. Wil je op meerdere locaties fotograferen, dan is het raadzaam om meer tijd in te plannen.

Hoeveel foto's krijgen we dan?

Loveshoot

Standaard is 15 foto's. Ik laat online van een fotoshoot aan jullie een stuk of 40 foto's zien. Soms wat meer, soms wat minder. Hier kunnen jullie dan zelf 15 foto's uit kiezen.
Wil je meer dan 15 foto's (lastig kiezen soms…) dan betaal je per foto € 3,50 extra. Alle gekozen foto's worden daarna op een gepersonaliseerde dvd gezet.

Bruidsreportage

Hierbij krijg je tussen de 200 en 400 beelden. Ben ik er 6 uur bij? Dan zo'n 200 foto's. Ben ik er 10 uur bij? Dan zit je al snel op de 400 beelden.

Wanneer zijn de foto's klaar?

Bij een loveshoot na ongeveer 2 a 3 weken.
De foto's van een bruidsreportage kun je binnen 6 tot 8 weken verwachten.

Zit er altijd een album bij de reportages?

Alle pakketten zijn inclusief een album. De gemaakte foto's komen het best tot zijn recht in een mooi, exclusief album. Zo heb je nog jaren plezier van je mooiste dag en heb je met recht een echt familiestuk om te bewaren.

Zijn er alleen albums mogelijk van 20x20cm? Wij willen groter!

Er zijn veel verschillende albums mogelijk. 30x30cm of 30x40cm, je betaald dan een vast bedrag extra. Ook is er veel keus in covers, zoals linnen of leer. Ik laat jullie graag de mogelijkheden zien. Meerdere spreads is natuurlijk ook mogelijk, soms wil en kun je gewoon niet kiezen. Ook dan betaal je een vast bedrag per spread extra.

Hoe gaat dat dan met zo'n album bestellen?

Nadat ik al jullie foto's klaar heb maak ik een opzet voor het album. Ik doe dit aan de hand van de gemaakte foto's en probeer daarbij jullie dag zo mooi mogelijk weer te geven. Dit kan betekenen dat ik op meer dan 20 of soms zelf meer dan 30 spreads uitkom. Ik laat jullie het voorbeeld zien, daarna kunnen jullie beslissen of je het zo houdt, nog foto's erbij wilt of pagina's minder wilt. Alles is mogelijk, in goed overleg.

Hoelang ben je erbij op onze bruiloft?

Dit ligt eraan wat jullie willen. Om het verhaal van jullie dag zo mooi mogelijk vast te leggen, begin ik het liefst zo vroeg mogelijk met fotograferen. Dus vanaf het moment dat je in je badjas in de krullers zit tot de openingsdans op het feest.
Deze voorbereidingen maken je reportage echt af en horen er wat mij betreft echt bij. Ik ben vanaf 4 aangesloten uren te boeken, daarna per uur. Dus 10 uur of 12 uur aanwezigheid? Geen probleem.
Hoe completer jullie verhaal en uiteindelijke fotoreportage.

En wat als je ziek wordt of wat als je camera kapot gaat?

Mocht ik echt, echt, echt heel ziek zijn dan zorg ik in overleg met jullie voor een passende vervanger. Ik ken inmiddels heel wat goede, leuke fotografen die mij kunnen vervangen. En natuurlijk heb ik back-up apparatuur bij me en genoeg accu's, batterijen en geheugenkaartjes……